Nieuwe website Collé Agriculture online...

Onze website heeft een nieuw jasje gekregen.
Achter de schermen is wekenlang hard gewerkt aan een frisse look voor de website van Collé Agriculture. Na het uitwerken van de schetsen, is de site gebouwd. Daarna werden de pagina's gevuld. Een hele klus. Wij hopen u met de nieuwe website nog beter en duidelijker te kunnen informeren. Over zaken die spelen in de Land & tuinbouwmechanisatie en Collé Agriculture in het bijzonder.  

Een website is nooit af. We gaan ook de komende tijd door met het ontwikkelen van pagina's. Bezoek onze website dus regelmatig om op de hoogte te blijven!

Wij wensen u veel leesplezier en zijn u van harte van dienst.
Graag tot ziens,
Het gehele Collé Agriculture Team

Collé Agriculture exclusief Pöttinger dealer.

Met ingang van 1 januari zijn wij exclusief Pöttinger dealer geworden. Dit betekent
dat wij alle door Pöttinger geproduceerde landbouwmachines zullen kunnen verkopen.
Het familiebedrijf Pöttinger is innovatief, toegewijd en authentiek. Al meer dan 140
jaar. Pöttinger maakt het werk voor haar klanten makkelijker en draagt bij aan het
optimaliseren van het bedrijfsproces. Hiervoor levert Pöttinger kwaliteitsmachines
en onderdelen voor opraapwagens, hooibouw en grondbewerking.
De landbouw heeft sterke roots en heeft mensen nodig die vooruit denken. De
combinatie van de know-how van haar werknemers, het voortdurend opdoen van
praktijkervaringen en de wensen van de klanten staat garant voor professionele
oplossingen voor de uitdagingen van morgen.
Wij zijn overtuigd....! Pöttinger produceert mooie en degelijke landbouwmachines.
Geef ons de gelegenheid u te overtuigen....!

Meer lezen

AMAZONE stelt de nieuwe Cayros gedragen wentelploeg voor

Met de overname van de ploegenfabriek van Vogel&Noot heeft AMAZONE zijn ploegenprogramma verder uitgebreid. De nieuwe Cayros gedragen wentelploeg in de groen-oranje kleur worden nu op verschillende internationale beurzen voor de eerste keer tentoongesteld.

Hiermee heeft AMAZONE aanvullend op de bestaande Cayron serie nu vijf nieuwe series wentelploegen in verschillende afmetingen en uitvoeringen in het programma. De kleinste serie, de Cayros M bestaat uit drie- en vierschaarploegen voor tractoren tot 120 pk. De Cayros M heeft een framehoogte van 78 cm en 95 respectievelijk 102 cm afstand tussen de ploeglichamen. De framebalk meet 120 x 100 x 8 mm en de wentelas heeft een doorsnede van 80 mm, bij de modellen met traploze verstelling van de snijbreedte en hydraulische steenbeveiliging zelfs 90 mm.

De opvolgende series Cayros XM, XMS en XS voor tractoren tot 140 pk respectievelijk 200 pk zijn uitgerust met steeds sterkere structurele componenten. Het topsegment van het programma wordt afgesloten met de Cayros XS pro-ploegen met een afstand tot 105 cm van de ploeglichamen en framehoogtes tot 90 cm.
Deze ploegen beschikken over een zware ploegboom van 200 x 150 x 10 mm  en een wentelas van 120 mm doorsnede. Tot deze serie behoren drie types met vier tot zes scharen voor tractoren tot 380 pk. Ze zijn ontworpen als ploegen met hoge capaciteit voor grote bedrijven en loonbedrijven.

Alle series bieden een breed scala aan uitrustingen. Zo kunnen de nieuwe ploegen worden uitgerust met een mechanische of hydraulische instelling van de snijbreedte. Bij de steenbeveiliging kunt u kiezen voor een mechanische, een halfautomatische of een volautomatische hydraulische variant. Bovendien levert AMAZONE vijf verschillende ploeglichamen inclusief een strokenrister.

Een bijzonder kwaliteitskenmerk van de Cayros ploegen is de warmtebehandeling met het ©plus-hardingsproces voor de risterbladen. Deze warmtebehandeling zorgt voor een langere gebruiksduur, hogere slagvastheid en lagere weerstand waardoor er minder vermogen benodigd is en het brandbrandstofverbruik wordt gereduceerd. 

Meer lezen

De nieuwe AMAZONE zaaicombinatie Cataya

Amazone presenteert een nieuwe mechanische zaaicombinatie: de Cataya. Deze bestaat uit de voor de professionele akkerbouw ontworpen opbouwzaaimachine Cataya 3000 Super, die naar keuze kan worden gecombineerd met de nieuwe rotorkopeg KE 3001 of de nieuwe rotorcultivator KG respectievelijk KX 3001.

Het nieuwe totale ontwerp van zaaimachine en grondbewerkingsmachine presenteert zich als een geheel. Gekenmerkt door een slanke maar grote zaadtank met 830 liter basisvolume kan de tank met een opzetstuk tot 1270 l inhoud worden vergroot. Deze voor een mechanische zaaimachine zeer grote inhoud leidt tot minder vaak navullen en zorgt voor navenant meer capaciteit. Met 2,60 x 0,75 m is de vulopening dermate groot, dat de machine zonder problemen met een voorladerbak of big bag kan worden gevuld.
Behalve het design wordt de Cataya gekenmerkt door verschillende functionele innovaties. De belangrijkste zijn het doseersysteem Precis, de instelling met het SmartCenter, een elektrische doseeraandrijving, dubbele zaaischijven TwinTeC en de ISOBUS-bediening van de machine.

Meer lezen