Zetor Major

Zetor Major CL

PRESTATIES
Onder alle omstandigheden een betrouwbare
partner voor vele jaren werkplezier!
VERMOGEN
Een krachtige compacte motor in combinatie met
optimale gewichtsverdeling zorgen voor voldoende
vermogen voor allerhande werkzaamheden.
Bij de Major is de nadruk gelegd op eenvoud, een
doordacht ontwerp en efficiënt gebruik. Daarmee
zijn speerpunten als betrouwbaarheid, eenvoudig
onderhoud en snelle service bereikt.
GEBRUIKSKOSTEN
Laag verbruik, betaalbare en snelle levering van
onderdelen en hoge servicegraad wereldwijd.

Betrouwbare transmissie: Major tractoren zijn uitgerust met een 12/12 mechanische transmissie. Deze is voorzien van een gesynchroniseerde omkeer schakeling en 4 gesynchroniseerde versnellingen, verdeeld over drie groepen.

Hydrauliek: De Major is uitgerust met mechanisch geregelde hydrauliek, wat zich niet alleen uit in een hoge hefcapaciteit maar ook in eenvoudige bediening. De externe hydrauliek is standaard uitgevoerd met
1 dubbelwerkend ventiel en 1 drukloze retour, en als optie leverbaar met twee dubbelwerkende ventielen.

Cabine: De cabine is comfortabel en ontworpen met
aandacht voor het praktische gebruik. Veel ruimte en een ergonomische plaatsing van de bedieningsorganen vergemakkelijken het werk van de bestuurder. De cabine heeft een dakluik om het werk met een voorlader te vergemakkelijken en kan optioneel worden uitgerust met een airco installatie.

Zetor Major HS

24/12 transmissie met Powershuttle en 2 traps powershift 40 km/u. 2 dubbelwerkende ventielen, Hefvermogen 3.300 Kg

Folder & technische gegevens Zetor Major

Zetor Proxima

Universele en betrouwbare tractor uit de midden gewichts categorie.

Zetor Proxima GP
Motor
Motoren van het merk Zetor zijn ontworpen zonder elektronische en overige brandstof toevoegingen en voeren de boventoon bij de concurrenten door eenvoudige service en een hoog niveau van betrouwbaarheid. Zij bieden ook een uitstekende koppel reserve (meer dan 35%) wat de noodzaak van het terug schakelen vermindert. Het motorvermogen blijft constant binnen een grote range van de toeren van de motor.
Versnellingen
De tractor is uitgerust met een volledig gesynchroniseerde of semi-gesynchroniseerde
10+2 versnellingsbak. Om hem meer dan universeel te maken, biedt Proxima tractoren een versnellingsbak met meerdere opties-omkeerinrichting 12+12 of kruipbak 20+4
Ook kan u kiezen uit 2 verschillende aftakassen 540/1000 of 540/540E omw/min
Hydrauliek en aftakas
De Proxima modellen maken gebruik van hydrauliek met een mechanische bediening.
Het kenmerkt niet alleen de hoge hefkracht, maar ook soepele bediening inclusief een hydraulische sper functie tijdens vervoer van werktuigen. Front aftakas en front 3-punts hefinrichting met hefvermogen van 2300 kg zijn verkrijgbaar voor de Proxima modellen.
Cabine
Comfortabel en ruimzicht. Genoeg ruimte, digitaal dashboard en ergonomisch bedieningspaneel maakt het werken gemakkelijk. De Proxima modellen zijn zonder cabine (cabrio) verkrijgbaar

Folder & technische gegevens Zetor GP

Zetor Proxima GP
Motor
Motoren die gebruikt worden in de Proxima Plus tractoren hebben een vermogen van 90 -110 HP. Hoe hoger het vermogen, hoe hoger de efficiëntie met betrekking tot de operationele kosten. De motoren zijn ontwikkeld met viscose koppeling van de ventilator
welke bijdraagt aan rendabel werken en een laag geluidsniveau.
Versnellingen
2 traps Powershift. Volledig gesynchroniseerd met 16 voor- en achteruit versnellingen.
Dit maakt de Proxima Plus tractor tot een interessante investering zeker wanneer u wilt werken met een voorlader. De aftakas is electrisch-hydraulisch met 540/540E omw/min. Optioneel 540/1000 omw/min.
Cabine
De Cabine biedt ruim zicht om optimaal te werken, heeft verwarmde spiegels en een achterruit verwarming. Optimale verlichting door werklampen maakt een lange comfortabele en veilige werkdag mogelijk..
Robuste bouwwijze
Proxima, Proxima Plus en de Proxima Power tractoren zijn uitgerust met zware achteras portalen. In vergelijking met andere oplossingen, is het gewicht verhoogd tot 5000 kg. Hierdoor kan de tractor het maximale vermogen van de motor perfect
overbrengen.

Folder & technische gegevens Zetor Proxima GP

Zetor Proxima HS

Motor
Proxima Power tractoren zijn uitgevoerd met betrouwbare en economische gunstige Zetor motoren in een brede range van 88 tot 117 HP.
Versnellingen
Nieuw concept van 24 + 24 versnellingen met 3-traps Powershift, heeft ook de electrische-hydraulische
rij-omkeerschakeling. Deze wordt bediend met een hendel onder het stuurwiel. De electrisch-hydraulisch bediende aftakas in 2 richtingen, rechts en links, met 540/540E omw/m. Optie 540/1000 omw/m. Andere voordelen zijn het automatisch schakelen van de Powershift afhankelijk van motortoerental en de verbinding met diverse aftakas instellingen.
Cabine
Met originele luxe cabines, waar het accent is gelegd op ergonomie (de luxe cabines zijn comfortabel zelfs voor lange mensen). De cabine heeft getint glas, een bijrijder stoel en een verstelbaar stuurwiel.
Onderstel
U zult de hoge kwaliteit van de natte schijfremmen waarderen. Dankzij de uitvoering van de remlamellen (8 platen) met voldoende reserve is er minimale slijtage en maixmum remvermogen.

Folder & technische gegevens Zetor Proxima HS

Zetor Forterra

Zetor Forterra CL

Motor
De Zetor Forterra tractor met de nieuwe 16 kleppen motor heeft één van de beste scores bereikt in de test van de Duitse DLG. In deze range tractoren is dit de tractor met de laagste en het meest efficiente brandstof verbruik op de markt.

Versnellingsbak
Forterra tractoren zijn standaard voorzien van 3-traps Power Shift en hydraulische
rij-omkeerinrichting Met 24 vooruit en 18 achteruit versnellingen voldoet deze versnellingsbak
aan de modernste eisen.

Hydrauliek en aftakas

Forterra tractoren zijn de eerste in de wereld welke uitgerust zijn met de laatste hefinrichting
technologie HitchTronic. De automatische, zelfdenkende 3-punts hefinrichting.
Deze unieke maar eenvoudige oplossing verhoogd de productiviteit aanzienlijk en maakt het werken veel simpeler. Onafhankelijk van de kunde van de chauffeur of de samenstelling van het te ploegen land.

Cabine
De ruimzicht, ruim bemeten cabine (geveerd mogelijk) met getint glas en zonne dak biedt genoeg comfort voor een lange werkdag.

Folder & technische gegevens Zetor Forterra CL

Zetor Forterra HSX

Motor

De Zetor Forterra HSX tractor met de nieuwe 16 kleppen motor heeft meer dan 38% koppel reserve en is economisch zeer gunstig in brandstofverbruik.

Versnellingsbak

Forterra HSX tractoren zijn standaard voorzien van 3-traps automatische Power Shift en hydraulische rij-omkeerinrichting. Met 5 groepen zijn er 30 versnellingen vooruit en 30 achteruit. Moderne schakelpatronen zorgen voor de hoogste efficiëntie.

Hydrauliek en aftakas

Forterra tractoren zijn de eerste in de wereld welke uitgerust zijn met de laatste hefinrichting technologie HitchTronic. De automatische, zelfdenkende 3-punts hefinrichting. Deze unieke maar eenvoudige oplossing verhoogd de productiviteit aanzienlijk en maakt het werken veel simpeler. Onafhankelijk van de kunde van de chauffeur of de samenstelling van het te ploegen land. 2 uitwendige hefcilinders verdelen de last gelijk over de tractor tot wel 8.500 kg.

Cabine

De ruimzicht, ruim bemeten cabines (geveerd mogelijk) met getint glas en zonne dak biedt genoeg comfort voor een lange werkdag. Digitaal dashboard met alle informatie die nodig is. Robuust Optimale wielbasis zorgt voor hoge stabiliteit en uitstekende rijeigenschappen onder de zwaarste omstandigheden en de hoogste belasting.

Folder & technische gegevens Zetor Forterra HSX

Zetor Crystal

EENVOUDIG TE BEDIENEN MET EEN KRACHTIGE
6 CILINDER MOTOR. EEN RUIME, STILLE EN
COMFORTABELE CABINE. LAGE GEBRUIKS- EN
ONDERHOUDSKOSTEN. UITSTEKENDE PRESTATIES
EN BETROUWBAARHEID GARANDEERT U EEN
MAXIMALE PRODUCTIVITEIT. KLAAR VOOR HET
ECHTE WERK!

Motor

Hoog vermogen wordt gegarandeerd door de
144 en 163 PK sterke zescilinder motoren.
Alle Crystal motoren zijn gebaseerd op
een 4-takt system met 24 kleppen en een common rail injectiesystem. Het robuuste motorblok vormt een compact element wat zorgt voor een optimale gewichtsverdeling en hoog hefvermogen.
Een indrukwekkend hoog koppel garandeert
een hoge flexibiliteit in de gekozen versnelling en zorgt er voor dat de gebruiker zo min mogelijk hoeft te schakelen. Het EGR uitlaatgas circulatie zorgt voor een minimale uitstoot en leidt tot een aanzienlijke
brandstofbesparing. Dit beschermt niet alleen de gezondheid van u en uw omgeving maar bespaart ook op de exploitatiekosten. Het SCR systeem werkt geruisloos op de achtergrond; het enige moment dat u er iets van merkt, is bij het tanken. SCR levert
aanzienlijke besparingen in brandstofkosten op, alsmede een uitstekend vermogen en schonere emissies uit de uitlaat.

Versnellingsbak

Bij het ontwerpen van de versnellingsbak is veel aandacht uitgegaan naar bedieningsgemak. De Crystal is uitgevoerd met een logisch schakelpatroon en korte overbrenging om het vermogen te behouden.
De Zetor Crystal is uitgevoerd met een Powershuttle met 30/30 transmissie, 3-traps powershift en onder belasting schakelbare omkeer. Hiermee kan zonder
het koppelingspedaal in te trappen vanuit stilstand worden weggereden, gekoppeld of van rijrichting worden gewisseld.

Hydrauliek en aftakas

De hefinrichting van de Zetor Crystal heeft
een hefvermogen van 8.500 kg. Daarnaast
heeft de Crystal twee hulpcilinders en Bosch
EHR-4. Bosch EHR-4 houdt in, elektronische
hefinrichting, positieregeling, mengregeling,
trekweerstandregeling met sensor, stabilisatorstangen, heflatten met CBM cat.
III snelkoppelingssysteem op heflatten en topstang. Optioneel in Zuidberg fronthef
en CBM heflatten.
HITCHTRONIC
De Crystal beschikt over het Hitch tronic
systeem met automatische instelling van de
trekkrachtregeling. Het Hitch tronic systeem
verhoogt de productiviteit en verlaagd het
brandstofverbruik met gemiddeld 5-7%. De Crystal serie beschikt over elektrische buitenbediening van de hef en over bediening van de aftakas.

Cabine

De geveerde, stille en ruime cabine biedt u een
comfortabele en overzichtelijke werkplek in de
nieuwe Zetor Crystal. De cabinevloer is vlak en vrij van obstakels en alle bedieningsfuncties zijn doordacht geplaatst. Nieuw is het te openen dakluik met goed zicht op o.a. het werken met een voorlader.

Folder & technische gegevens Zetor Crystal